ponedjeljak, 17. veljače 2020.

Block Out Unofficial Album Collection

Block Out Unofficial Album Collection Vol. 01







Block Out Diskografija (1993-1998)


Block Out (1993) - Akademija, KST Uživo
Block Out (1994) - Crno Belo I Srebrno
Block Out (1996) - Godina Sirotinjske Zabave
Block Out (1998) - San Koji Srećan Sanjaš Sam

Block Out Unofficial Album Collection Vol. 02







Block Out Diskografija (2001-2012)

Block Out (2001) - Između Dva Zla 1 (Live)
Block Out (2001) - Između Dva Zla 2 (Live)
Block Out (2004) - Ako Imaš S Kim I Gde
Block Out (2012) - Beograd Spava (Singl)



Block Out bio je alternativni rock sastav iz Beograda, čija muzika ima tešku i tamnu atmosferu.

Krajem 1990. godine Blok su formirali slikar Milutin Jovančić Mita, gitaristi Danilo i Laki, basist Trle i bubnjar Deki, koji su tada zvali Ad Hoc. Budući da je u Makedoniji postojala grupa s istim imenom, ubrzo su promijenili ime u Block Out
Sredinom 1991. neki su članovi otišli u Holandiju, a novi gitarist postao je Nikola Vranjković. Prije dolaska u grupu, Nikola je četiri godine živio u Moskvi gdje je svirao s raznim skladbama. Po povratku u Beograd, Nikola je radio kao studijski muzičar svirao s grupom Ruž, a zajedno s Vojislavom Vijatovom nastupao je kao muzička potpora kontroverznom Satan Pannoniju na njegovom koncertu na Akademiji.
Početkom rata u Jugoslaviji članovi benda otišli su u London, gdje su nastupali u raznim klubovima i na Sveučilišnom centru. Kao najupečatljivija grupa dobili su mogućnost snimanja jednog singla koji nikada nije ostvaren zbog povratka u Beograd. Na koncertima su izvodili svoj materijal na engleskom jeziku. Po povratku, sredinom 1992. godine nastavljaju raditi u kompoziciji: Mita, Nikola, Trle, a pridružuje im se i bubnjar Miljko Radonjić.
Godine 1993. bend je izdao traku koja sadrži snimke uživo s dva koncerta iz KST-a i Akademije. Sljedeće godine izdaju svoj prvi studijski album "Crno Belo I Srebrno" i promoviraju ga na dan svog prvog nezavisnog koncerta u SKC-u. U novembru 1996. godine izlazi sljedeći album, "Godina Sirotinjske Zabave", koji sadrži pjesme iz proteklih šest godina, kako tvrde članovi benda, kraj socijalizma. 
Njihov treći studijski album "San Koji Srećan Sanjaš Sam" objavljen je 1998. Album je snimljen u već standardnom setu: Mita, Nikola, Aleksandar Balac, Dragoljub Marković - Crni i Miljko. "San Koji Srećan Sanjaš Sam", po mišljenju mnogih kritičara, proglašen je najboljim albumom godine, ali i među nekoliko značajnih albuma u posljednjem desetljeću 20. stoljeća.
U februaru 2001. objavljen je dvostruki koncertni album "Između Dva Zla". Iste godine Nikola Vranjković je izdao solo album pod nazivom "Zaovdeilizaponeti" 2001. godine, koji osim CD-a sadrži i knjigu njegovih pjesama, kao i Block Outa.
U aprilu 2004. Block Out je izdao album "Ako Imaš S Kim I Gde".
U septembru 2013. Nikola Vranjković je napustio grupu i započeo samostalnu karijeru, ostavljajući službeno Block Out. Preostali članovi Block Outa osnovali su iste godine novi bend pod nazivom "Čovek Vuk".

1 komentar:

  1. Fale jos live snimci,Zajecar,Beograd,Exit-Novi Sad!Daj mail da ti posaljem linkove?

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.